"Костадинови-КР" ООД

«Костадинови-КР» ООД помага на пушачи, които искат да се оттърват от вредния навик. Предлага им терапия по метода на Алън Кар. Фирмата е в с. Драгушиново, Самоковко.

Управителят Румяна Костадинова е терапевт в клиника "Алън Кар" от създаването й през 2007 година. Освен че помага на пушачите да се оттърват от вредния навик, тя обучава и сертифицира българските терапевти.

Голям съм, защото...

«Променяме живота на хората, които спират да пушат, на техните семейства, приятели, колеги. Ние сме единствената компания в света, която издава гаранция на пушачите и ако не успеем да им помогнем да откажат цигарите, им връщаме парите. При нас 9 от 10 успяват да спрат да пушат. Бизнесът ни е "голям", защото правим света по-хубав. Всеки който отказва цигарите, е горд, щастлив, успешен и свободен", споделят още от компанията.

Световната мрежа "Алън Карс Изиуей Интернешънъл" има над 150 центъра в 45 страни и всяка година експертите помагат на десетки хиляди пушачи по целия свят. Повечето хора избират метода по препоръка на свои близки и колеги, които са изпитали ефекта от терапията. Самите експерти пък са бивши пушачи.

Лечението се извършва е комбинация от психотерапия и хипнотерапия, изпълнявани в група или индивидуално. Интересното е, че по време на сеансите, които са с продължителност около 5-6 часа, на всеки час има почивка за пушене. Всяка сесия пък завършва с ритуал "Последна цигара" и кратка хипнотерапия.

Ако пушачите не успеят да се откажат от първия път, получават безплатни допълнителни сеанси.

Терапията на Алън Кар не се занимава с причините, поради които не трябва да се пуши, даже не изтъква рисковете за здравето. Според експертите пушачите изпитват страх, че без цигари концентрацията и забавлението им ще са затруднени. А и ги плаши представата, че човек трябва да премине през ужасни мъки, за да спре, че желанието им за пушене никога няма да изчезне.

Затова терапевтите първо се заемат да премахнат страховете на пушачите, които са ги потърсили за помощ. Накрая, след лечението по метода на Алън Кар пушачите изпитват щастие, облекчение и гордост, че са се освободили, твърдят от «Костадинови».

"Не пуша вече" е подходящ метод и еднакво ефективен както за дългогодишни пушачи, така и за такива, които пушат отскоро. След освобождаването от навика пък почти не се наблюдават физически симптоми при изхвърлянето на никотина.

Тютюнопушенето е зависимост номер 1 в света. В България 30% от населението пуши, 40% от мъжете и 19% от жените. Всяка година в тази малка страна се харчат над 6 милиарда за цигари и всяка седмица около 250 души умират от болести причинени от тютюнопушенето.

След 5 години...

Тогава хората, които пушат, ще бъдат по-малко. Желаещите да спрат цигарите ще бъдат все повече. Нашата компания ще има офиси във всички областни градове и ще работим с ученици, учреждения и социално слаби хора. Ще имаме рубрики в печатни и електронни медии, с които ще помогнем пушенето вече да е социално приемливо за обществото, както е в момента, казват от компанията.

След 5 години ще помагаме на хората в нашата страна да се справят и с други зависимости. Ще работим с хора с проблеми с алкохол, марихуана, интернет и други зависимости, планират в «Костадинови».


Организатор