"Грозен ентертейнмънт" ЕООД

"Грозен Ентертейнмънт" продуцира и разпространява съвременно българско изкуство. Фирмата е едновременно културна организация, издателска къща за комикси и артбук издания, анимационно студио за 2D и 3D продукции, учебен център, производител на играчки и брандирани облекла и аксесоари.

Името й е антоним на качествената продукция, която реализира, продуцирайки повече от 80 български художници – илюстратори, концепт артисти и аниматори, както и доста от талантливите български музиканти.

Голям съм, защото...

Шефовете на "Грозен Ентертейнмънт" определят продукцията като лимитирана, висококачествена и колекционерска. Според тях феновете на съвременното изкуство имат възможността да се сдобият с български комикси и артбук издания от най-силните български автори и художници, които се развиват през последните 15 години в България и в чужбина.

Книгите са многоезични и са както на хартия, така и дигитални, а често са съпътствани и от анимиран саундтрак.

“Интересът към ръчно изработените играчки с любими герои, разноцветните и висококачествени брандирани облекла, чашки, подложки и други аксесоари е голям. Едно от най-интересните неща е първата българска екшън фигурка, произведена по комикс на "Грозен Ентертейнмънт", казва управителят на фирмата Сибила Коритарева.

Тя определя диференциацията по отношение на купувачите като успешна, което според нея личи от скоростното налагане на бранда през последните 5 години. Студентски и ученически стажове, проведени с над 100 човека през 2014 г., отприщват вълна от авторски проекти и водят до откриване на учебен център.

Като логично продължение на едно интересно функциониращо производство и стъпвайки на натрупания опит от последните пет години, компанията започва разрастването си чрез продуцентска дейност в анимационното кино.

В стремежа си да популяризира българския талант по света, да създаде нови кадри и да бъде полезна за обществото, културата, и дори туризма в България, постепенно фирмата прави първи стъпки в разработването на международен център за професионално обучение за комикси и анимация и за интерактивен увеселителен парк с атракционни съоръжения, създадени с героите на „Грозен“.

“За постигането на тези цели не спираме да създаваме международни контакти с някои от най-талантливите комикс артисти, комикс студиа и центрове”, казва Коритарева.

Фирмата увеличава кадровата си база и готви кампании за набиране на средства чрез европрограми и крауд-фъндинг кампании.

През 2015 г. в студиото на "Грозен Ентертейнмънт" се работи по 2D анимационен сериал, 3D пълнометражна анимация, по над 20 комикс проекта за книги с обем от 80 страници, голям формат и твърди корици. В учебната база се провеждат обучения с практическа насоченост към “Дисни”, “Пиксар”, “Дриймуъркс” и гейм индустрията.

След 5 години искам да съм...

„Грозен Ентертейнмънт“ се виждат след 5 години с „Оскар" за пълнометражна 3D анимация и с множество награди за успешни 2D сериали, с поне 15 триезични заглавия на месец, реализирани в България и в чужбина – дигитално и на хартиен носител.

Другата цел според Коритарева е да имат над 10 серии артикули, брандирани за всеки авторски комикс проект и анимация, придружени от производството на поне 5 екшън фигурки годишно. А тепърва прохождащият международен център за професионално обучение да се е утвърдил като международна академия за комикси и анимация.


Организатор