"Лаура кетъринг" ЕООД
Лаура кетъринг е семейна фирма, създадена в началото на деветдесетте години на миналия век от Лъчезар Бановски. Той е готвач, специализирал във Франция и Германия, работил в няколко престижни ресторанта у нас.
В началото на своята дейност фирмата обслужва само дипломатическия корпус в София. По онова време кетъринг услугите са почти непознати в столицата. Постепенно обаче набират популярност и «Лаура кетъринг» се разраства.
Собственикът започва да разработва свои рецепти и да модифицира известни специалитети за нуждите на специализираното обслужване, което предлага фирмата. Купува оборудване изцяло от чужбина, по това време на пазара в България няма. Производствената база и екипът от хора се разширяват. Въвеждат системи за безопасност на храните – HACCP и ДПП.
Днес във фирмата, започнала с двама души, постоянно работят повече от 40 човека. Още 60 наемат почасово или за различни проекти.
Сега собственик на компанията е Емил Иванов, син на основателя Лъчезар Бановски. Емил е завършил Колежа по туризъм на «Братя Вълчеви» и още от ученик работи във фирмата. Минал е през всички постове и така е опознал в дълбочина работата.
«Лаура кетъринг» вече има и свой собствен ресторант и център за събития. "Лаура" се намира в центъра на София. Той е подходящ както за фирмени партита и мероприятия, така и за семейни празници, рождени дни, други специални поводи. Предимство е голямата тераса с красива панорама, заради което ресторантът се използва често и за сватбени тържества. Създателите го определят като "бижу", в което влагат много любов и старание.
Големи сме, защото...
Ние сме първата фирма за кетъринг в България, създадена преди 23 години.
Да, днес тези фирми са над 100. И повече се появяваха, работиха, закриваха, някои изваждаха или „изпираха” средства, правиха голям фурор и не след дълго се оттегляха. Други дръпнаха смело напред и днес са наш достоен конкурент, казват от «Лаура кетъринг».
Смятаме, че сме големи, защото вече повече от 20 години сме на пазара и работим. Клиширано, но простичко - работим упорито и със сърце.
Как започна всичко? По най-чистия и красив начин, защото, както казва Джордж Бърнард Шоу: "Няма по-искрена любов от любовта към храната".
Да! Оцелели сме в България и не се отказваме, защото показваме отношение, реагираме даже в последния момент и си вдигаме телефона дори и в 1 през нощта, казва Емил Иванов.
Компанията е сътрудничила за събития на едни от най-големите банки у нас, на представителства на световни марки автомобили, на застрахователни компании. "Лаура кетъринг" е обслужвала и празненствата на глобални фирми, които произвеждат хранителни стоки у нас.
Фирмата е работила и за тържества, аукциони и събития с благотворителна цел.
След 5 години...
"Виждаме бизнеса си с по-голям екип, структуриран и подреден в съответните звена, защото стремежът ни е да продължаваме да изпипваме всеки един детайл", планират от компанията.
Желанието на собствениците е да започнат да предлагат и нова услуга – да изградят детски парти център с работилничка за малки готвачи.
От "Лаура Кетъринг" планират също да реализират нови 700 събития.
Освен това обмислят да въведат програма за клиентска лоялност. Постиженията и усърдната работа пък очакват да им донесат още няколко достойно извоювани награди.