"Бриовита Комюникейшънс" ООД

„Бриовита Комюникейшънс“ от 2 години отдава под наем колела, има и велосервиз. Компанията организира и безплатни велообиколки и планински пешеходни разходки.

„Ние правим турове за българи и чужденци. Идеята ни е да покажем града и планината по различен начин. Минава се основно по велоалеи и паркове. Сборното място за туровете е пред Народния театър „Иван Вазов“. Обикновено се събират около 10-15 души за един тур“, разказва управителят на компанията Стефан Касев.

Фирмата стартирала със заемане на колела от други организации, постепенно екипът осъзнал нуждата от собствено място, което да е изпълнено с позитивна енергия.

Голям съм, защото...

Ние работим с любов към природата и спорта, а това се цени от другите, казва управителят на „Бриовита Комюникейшънс“ в отговор на въпроса защо е „голям“.

„Нашият бизнес възникна от идеята да запознаем хората със зеленото лице на столицата“, обяснява Стефан Касев. За две години „Бриовита Комюникейшънс“ превърна магазина си в лесно разпознаваемо място за жителите и гостите на столицата. „Дейността ни е и начин да подобрим визията на града. Нашите колела кръстосват улиците на София, превръщайки се в част от общия й облик“, казва Касев.

„Днес хората откриват в наше лице потенциална възможност за партньорство, за прекарване на ползотворни часове сред природата, начин да преоткрият България. С нас се свързват и различни туристически агенции, които искат да разнообразят стандартните си обиколки на столицата с нещо ново и свежо, което преди им е убягвало като опция“, добавя той.

Тъй като колезденето е особено популярно в Западна Европа, чужденците са сред основните клиенти на „Бриовита Комюникейшънс“.

„В момента има хора от Англия, които искат да наемат колела за 10-дневен тур. Те планират да обиколят покрайнините на България, а също Сърбия и Македония“, дава пример Касев.

От 2014 година спонсор на компанията е верига за спортни стоки. От нея предоставили нови велосипеди, с които малката фирма осъществява безплатните си турове в района на София.

След 5 години ще съм...

След пет години ние ще отдаваме не само колела под наем, но и екипировка на гостите на столицата, които искат да опитат неща като преходи в планината, в пещери и всякакви екстремни спортове, предвижда Стефан Касев.

„Виждаме нашата дейност, както виждаме и София - изпълнена с колела и усмихнати, физически активни хора. Представям си да имаме не само един магазин, а верига от места за наемане на колела, които да удовлетворяват нуждата на хората не само в столицата, но и в страната.

За тази година предвиждаме да отворим още една велоточка в центъра на София. Искаме да увеличим велопарка, защото идват все повече хора, даваме колела под наем за по-голям период от време, освен това работим в партньорство с други организации“, разказва той.

Фирмата кандидатства по различни програми, работи с партньори и организира специални събития.

„Нашите партньори ще търсят в нас подкрепа за провеждане на инициативите си чрез ноу-хау и позитивно настроение. Ние, от своя страна, ще имаме филиали и в други градове на България, което да ни прави по-гъвкави при различни ситуации и да ни дава възможност за активно партньорство с чужбина, различни турагенции, организатори на веломаратони и събития за изграждане на положителен имидж на България като зелена страна със спортно активна нация“, са плановете на Стефан Касев.


Организатор