"Интернешенъл Пауър Съплай" ЕООД

Малката семейна фирма „Интернешенъл Пауър Съплай“ (Ай Пи Ес) произвежда и проектира токозахранващи системи от 25 години. Предлага 33 продукта за телекомуникация, енергетика, железници, банки, ядрени електроцентрали, а от няколко години и в областта на възобновяемата енергия.

„Всичко по системите се произвежда от нас - 90% в София, а останалото в Самоков“, разказва управителят на компанията Александър Рангелов.
Преди 6 години фирмата излиза на външни пазари и днес реализира пилотни проекти в 45 страни.

Голям съм, защото...

Нашият малък бизнес е „голям“, защото започна да реализира мечтите ни и да доказва, че безкомпромисната вяра в успеха, борбеността и силата на позитивната мисъл създават и формират желаната реалност, промяна и резултати, смята Александър Рангелов.

Продуктите на „Интернешенъл Пауър Съплай“ покриват най-високите стандарти за качество. Свидетелство за това е одобрението, което БГ системите са получили от НАТО за военни приложения, изискващи най-висока надеждност.

Токозахранващи системи на фирмата се ползват от армиите на Индия, Египет и САЩ. Ай Пи Ес е доставчик на световни компании, част от групите Telecom Austria Group, Deutsche Telecom, Enel и Thales. У нас един от най-големите й клиенти е Mtel.

Освен популярните юпиеси, компанията произвежда и системи, съхраняващи слънчева енергия. „Такава е Eхeron - малка, но уникална крачка, която дава възможност за решаване на глобален проблем с електрифицирането.

На Антарктида беше първата хибридна система, която инсталирахме“, посочва Рангелов. Exeron комбинира и управлява добитото електричество от различни източници - слънце, вятър, дизел генератор, батерия, електрическа мрежа.

През 2014 г. хибридната система на Ай Пи Ес печели в Германия световно отличие за иновации в областта на автономните системи за токозахранване, използващи възобновяеми енергийни източници.

След 5 години искам...

Към април тази година „Интернешенъл Пауър Съплай“ постига ръст от 240% спрямо изминалата година. „С тези резултати и продукти, които произвеждаме по военен стандарт за качество, трябва да станем големи. Вече имаме офиси в Дубай, САЩ, Нигерия, сега водим разговори за Танзания“, посочва Рангелов.

„Нашият малък към момента бизнес започва стремителен полет към своята голяма цел. Пътят е осеян с предизвикателства, но ние твърдо вярваме и показваме, че който знае накъде е тръгнал, има ясна цел и стремеж към съвършенство, няма как да се загуби. Ще докажем, че и България може да роди световен бранд в електрониката“, заканва се управителят на Ай Пи Ес.

„Търсихме инвеститор, който не просто да вложи пари, а да участва със своите контакти. Да бъде наш стратегически партньор. Имаше много, от които трябваше да избираме и в крайна сметка избрахме двама – един инвеститор и един коинвеститор. Първият е фонд, който управлява средства на Европейския инвестиционен фонд, а другият е частен американски инвеститор“, каза Рангелов.

US-инвеститорът подкрепил 5-годишния план за развитие на родната компания. Амбицията е до 2020 г. „Интернешенъл Пауър Съплай“ да предлага продуктите си на 5 континента.

„Планираме фабрика, която ще реализираме през 2016 г. Ще работим Ай Пи Ес да стане световно разпознаваем български бранд и България да се гордее с постиженията ни в електрониката“, казва Рангелов.


Организатор