"Пестим енергия" ООД

„Пестим енергия“ ООД започва дейността си през март 2010 г. Управители са две сестри от Сливен. Елица Нанева (30 г.) е завършила екология, в момента подготвя магистратурата си по топлотехника. Aнита Нанева (26 г.) е архитект.

Фирмата им предлага инженерингови услуги за ОВК (отопление, вентилация и климатизация) и ВЕИ (възобновяеми енергийни източници), като цели да насочи вниманието на клиентите към новите енергоефективни съоръжения.

„Пестим енергия” е изключителен представител на различни европейски компании, а дейността й излиза извън границите на България. „Търсят ни от различни страни - Англия, Ирландия, Португалия, Франция, скоро имахме запитване и от Малта“, казва Елица Нанева.

Фаворит сред продуктите, които предлага фирмата, са инфрачервените отоплителни панели InfraHEAT. Това са икономични и компактни уреди, които затоплят директно стените, пода и тавана, като осигуряват равномерно и здравословно отопление.

Въздухът остава по-свеж, няма завихряне на прах и микроби. Фирмата предлага едни от най-добрите като качество и цена инфрачервени отоплителни уреди за външни площи - MO-EL са отлично решение за отопление в градини, производствени цехове, заведения на открито.

Друг водещ продукт са слънчевите системи Compact - колектор и бойлер в едно, които не се нуждаят от ел.захранване.

Голям съм, защото...

Смятаме, че нашият малък бизнес е голям, най-вече защото ние не просто не започнахме от нулата, а започнахме от минуса - майка ни имаше няколко големи инвестиционни кредита, които трудно обслужваше, разказват за началото двете сестри.

„Малкият ни бизнес е голям, защото полагаме изключително много усилия да работим качествено, въпреки трудностите в държавата ни. Още при самото създаване на фирмата направихме сайт и, смея да твърдя, първият онлайн магазин за ОВК и ВЕИ.

Стремим се да създаваме здрави партньорства с чужди фирми, посещаваме различни технически изложения навън. Ние самите също участваме на технически изложения, щандът ни винаги предизвиква голям интерес. Създадохме мрежа от дистрибутори в цялата страна. Благодарни сме, че клиентите ни са доволни и ни препоръчват на своите познати“, посочва още Елица Нанева.

След 5 години искам...

Засега фирмата работи чрез склад в индустриалната зона на Сливен. Предстои откриването на шоу рум в Сливен, а наесен и в София. Амбициите са след 5 години компанията да има още по-добре развита дистрибуторска мрежа, както и собствени представителства в по-големите градове. Да участва на все по-мащабни изложения и да насочва вниманието на хората към опазването на околната среда.

Фирмата има отличие за зелена компания, затова надеждите на двете сестри са след 5 години тя да даде реален принос към намаляването на вредните емисии в атмосферата. И не само това, но също „Пестим енергия“ да бъде толкова успешна, че всяка година да си позволява да отделя средства за зелени инициативи като залесяване и почистване.

„Водени сме от идеята за устойчиво развитие и се стремим продуктите, които предлагаме, да са енергоефективни. Ще продължаваме да обясняваме каква е връзката между пестенето на енергията и опазването на околната среда. Ще работим за това след няколко години да имаме добре позната търговска марка, символ на качество“, допълва Елица Нанева.


Организатор