"Зизуу" ЕООД

Бизнесът на "Зизуу" ООД тръгва от притеснението на Гергана Злогошка как да намери удобни обувки за трите си деца. Идеята да произвеждат обувки за "босо ходене" обаче се реализирала, защото майката имала "под ръка" баща.

Йордан е бил главен моделиер на обувната фабрика "Вирхен" и се е учил от италианските майстори. С един поглед може да разбере как е направена обувката, казва дъщеря му. За да се развие бизнесът, е добре да имаш и съпруг като Димитър. Той е експерт в компютърната сигурност, но се захванал с присъствието на фирмата в онлайн пространството.

Докато започнат производството през 2011 г. обаче, удобните обувки вече можело да носи само най-малкото дете. Сега фирмата за детски обувки продава стоката си и онлайн, разработва пазари в Чехия и Холандия.

Големи сме, защото...

Обувките са важни за правилния растеж на детските стъпала и за опорно-двигателна система. Обувките за «босо ходене» предпазват ходилата, без да ги оформят и ограничават.

С максимално олекотена конструкция са, няма стягащи и твърди елементи, изработени са от естествени и щадящи материали. Подметката им е лека, равна и еластична. При изработката им се съобразяват със спецификата на детските стъпала. Предлагат се по-широки, по-тесни, по-дълги. Изработват се ръчно.

В «Зизуу» смятат, че информираният избор на родителите е важен и разпространяват стоката си чрез собствена мрежа, консултират по телефона и електронно. В шоурума в София репликата «Ами, вече не разполагаме с този размер в този модел» е заменена с «Ще ви ги направим за 3 до 5 работни дни».

Обувки са с безсрочна гаранция, в рамките на разумния и възможен ремонт.

"За нас е важно в България да се раждат повече здрави и с добро бъдеще деца, това е причината да имаме постоянна отстъпка за семейства с близнаци и многодетни семейства", казват от "Зизуу".

След 5 години...

За 4 години постигнахме популярност в България, навлизаме на международния пазар, постоянно подобряваме материалите и моделите. Но имаме смели мечти.

Ще подобрим машинната база и ще станем по-ефективни. Ще правим обувките с растително обработена кожа и подметки от естествен каучук, което ще ни позволи да предлагаме както по-евтини, така и по-луксозни, но максимално щадящи. Ще затворим цикъла от производство на кожа до изработка на обувки, за да сме убедени в качеството, казват от компанията.

Те смятат да помогнат за възстановяване на специалностите «Кожно-галантерийна» и «Обувна техника» в по-големите градове. В момента тези специалности са изчезнали и няма кадри, а нуждата от тях се увеличава.

Част от социалната отговорност на фирмата е тясно да си сътрудничи с ортопеди, защото е необходимо младите майки да бъдат ограмотени за опорно-двигателното развитие на децата, което дава отражение в цялостното качество на живот.

«Зизуу» правят планове за устойчиво навлизане на международния пазар - основно в Северна и Централна Европа, където търсенето за този тип обувки се увеличава. Това ще доведе до вливане на средства в българската икономика.

«Искаме да бъдем средноголяма фирма, защото масовото производство и загубата на тясна връзка с клиента ни плаши. Ще се стремим да останем гъвкави и да предлагаме качествен продукт на добра цена, за да стига до повече деца, и да им дадем шанс за правилно и здравословно развитие», казват от «Зизуу».


Организатор