"Велдим-1" ООД

"Събират се през далечната вече 2009 г. двама приятели, недоволни от работата си в друга фирма. Решават да направят своя, като произвеждат това, което и двамата могат. Единият има гараж, вторият - опит.

Намират се малко пари и се започва. Най-напред от системи за сигурност. За охрана на офиси, на домове, и на магазини. До днес, когато тръгналата от един гараж фирма вече има офиси в шест български града. Има и планове. От този януари вече са стъпили в Денвър и Колорадо, САЩ. Във фирмата работят 35 човека, а плановете са големи". Това разказа търговският директор на фирмата Станислав Филипов.

По-скучната визитка на «Велдим – 1» ООД гласи, че освен производствен цех тя има производствена лаборатория. Основната дейност е производство на системи за сигурност - контрол на достъпа, сот, софтуер за автоматизация. И то с изцяло български продукти.

"В тази сфера сме постигнали европейско качество, а цените ни са по-ниски от китайските. Има неща в системите ни, които са уникални. Слабо място е това, че хората не знаят за нашите продукти.

Помощта на силна медия би ни помогнала повече хора да разберат за дейността ни и продуктите ни и съответно да се възползват от възможността", казва Станислав Филипов. Така обяснява защо не се поколебали да кандидатстват в кампанията «Големите малки» на «24 часа» и «Труд». Положили усилия да убедят журито, че заслужават да са сред победителите и да спечелят реклама.

Големи сме, защото...

Продуктите от листата на фирмата вече са над 13 - от системи за контрол на достъпа и работното време, през видеонаблюдение, СОТ-системи. Не липсват традиционните домофони и видеодомофони, които има в почти всеки блок.

«Велдим – 1» произвежда бариери и паркинг системи, климатични системи и ел.инсталации. С нейната марка има вече системи против кражба на стоки. За да отговори на изискванията на клиентите си, компанията работи по инвивидуални проекти.

Производственият цикъл е затворен - от консултации, през модернизиране на вече изградени системи, проектиране и изпълнението на проекта. И както се полага на истински професионалисти, безотказно осигуряват техническата поддръжка и сервизно обслужване.

След 5 години...

"Ще направим всичко възможно през 2020 година «Велдим» да се е превърнала във водещ производител на системи за сигурност, който да конкурира китайските и другите европейски производства.

Нашата мисия е да направим живота на хората по-спокоен, като същевременно подпомагаме българската икономика. Представителни офиси в другите европейски страни и САЩ също са в плановете ни, дори сме направили стъпки. Целта ни е компанията ни да стане разпознаваема като гарант за сигурност и добро качество», категоричен е търговският директор.

За да се разрасне, компанията трябва да направи мощна и материалната си база. Плановете за това вече са ясни.

«До 2020 година ще разширим производството си със завод за системи за сигурност в област Кюстендил, което ще осигури голям брой работни места и ще ни помогне да направим размаха си световните пазари. Както е казал Мечо Пух, "Колкото повече, толкова повече", заключава с доза чувство за хумор Станислав Филипов.


Организатор