J Point Cards

Произвежда PVC карти

Малката българска фирма J Point Cards е успяла да пробие на силно конкурентен пазар, доминиран от азиатски фирми. Пластиките, които произвежда, се продават в 19 държави.

"Картите могат да се използват от всеки - за различни намаления, като клубни карти, карти за лоялни клиенти, карти в учебни заведения, болници, като ваучери.

Всяка ни е като бижу - разработва се по индивидуален проект. Използвваме различни форми и цветове. Колкото по-нестандартни, толкова по-добре. Може да има релефни надписи, може да се изпише име, лого, да бъдат лакирани. Имаме такива, които ухаят приятно, имаме светещи карти, заляти със смола, със сребърен или златен ефект.

В самите карти се вгражда променлива информация, баркодове, които ги правят сигурни. Специално заради наш голям корпоративен клиент разработихме и карти с холограмни стикери. А това означава, че са защитени от копиране, което е особено важно при ваучери и карти за пазаруване”, обяснява мениджърът Десислава Янчева

ГОЛЕМИ СМЕ, ЗАЩОТО...

J Point Cards е един наистина впечатляващ пример за Голям малък бизнес. Казано съвсем накратко, ние сме производство - произвеждаме PVC карти. За 3 години с екип от 4 човека (двама отговарящи за продажбите, обслужване на клиенти, разширяване на пазара и двама в производството) станахме търсени. Продукцията ни се продава успешно в 19 държави на 3 континента - Исландия, Швеция, Финландия, Обединеното кралство, Португалия, Испания, Франция, Белгия, Германия, Естония, Словакия, Словения, Румъния, Уругвай, Гана, Холандия, Дания, Чехословакия, Малта.

Когато преди малко повече от 3 години мениджмънтът реши да рискува в един непознат за нас продукт - PVC карти, единственото, в което бяхме сигурни, беше, че ще го правим добре. За съжаление пазар в България за него почти нямаше. С много търсене, упоритост и находчивост започнахме да продаваме в Европа.

Добихме опит и самочувствие, защото клиентите харесаха нашия модел на обслужване: разбиране, точност, бързина, високо качество и гъвкавост. Осмелихме се да се представим на най-големия международен форум за карти в Париж CARTES през 2014 г., където нашите смели и изненадващи творчески и производствени решения превърнаха J Point Cards в събитието на изложението.

В резултат разширихме още пазарния дял. Все повече компании търсят продукция ни, все повече нови предизвикателства и по-високи изисквания поставяме ние към себе си.

Защо сме успешни? Защото вярваме в това, което правим и се гордеем с него. Защото се кефим на работата си и го правим заразително. "Не може" и "няма да стане" просто не съществуват. Затова сме и Големи :)

СЛЕД 5 ГОДИНИ...

5 години представляват достатъчно дълъг период за развиване на успешен и едновременно с това устойчив бизнес.

В „нашите глави“ след пет години сме един от водещите европейски производители на карти пластики, продаващи се в държави от всички континенти. От особен интерес за нашето бъдещо развитие са скандинавските държави, Южна Америка и Африка.

Освен че си го представяме, имаме ясен план за разширяване на екипа, за изучаване на още езици, сред които испански, португалски, немски. Убедени сме, че в основата на добрата комуникация с клиенти от чужбина е от изключително значение познаването на техния език и именно поради тази причина непрекъснато развиваме уменията си.

Планираме разширяване на производствената ни база, което ще допринесе за нарастване на капацитета ни в пъти.

Вярваме, че малките крачки към изграждане на големия бизнес са нашата упоритост, настроение и ентусиазъм в работата.


Организатор