ВЕСПА ВП ЕООД

Произвежда машини за рециклиране на пластмаса и ергономични бюра

„Веспа ВП” ЕООД се занимава с производството на мелници и спомагателна екипировка за рециклиране на пластмаса. Създадена е през 1992 г. буквално в един гараж на ул. „Захари Зограф” 25 в Плевен.

Днес 24 години по-късно е една от водещите фирми в бранша за Европа и не само. Българските мелници, пневмотранспортни системи, конвейери и нестандартни решения се намират в над 25 държави, успешно са наложени и на претенциозни пазари като немския. Самите мелници всъщност са машини за раздробяване на вторична пластмаса, която след това се рециклира.

Фирмата се отличава с грижливо отношение към всеки аспект по цялата верига на производство и маркетинг. Това гарантира добрата репутация и доволните клиенти. Известен е фактът, че всеки доволен клиент води 5 нови клиента, посочва управителят на „Веспа ВП” Веско Панталеев. Да обслужим перфектно всеки клиент, да отговорим изискванията му е основен приоритет за нас, добавя той.

Цялата фирма се простира на 1000 квадратни метра. Цялата дейност се извършва от шестима работника и трима човека администрация.

ГОЛЕМИ СМЕ, ЗАЩОТО ...

Фирмата е голяма по размаха на своята дейност. Персоналът е отдаден на идеята да създава качествo, което ще помогне за развитието и репутацията на българската икономика. Фирмата ни е голяма, защото една силна икономика се дължи и на многобройни малки фирми с високи ценности и с големи стремежи. „Веспа ВП” винаги ще продължава да бъде една от тях.

Идеята и качеството. От края на 2015 г. произвеждаме и продаваме т. нар. повдигащи се бюра (ергономични бюра) UberDesk и имаме бизнес отношение с водещи производители в тази сфера. Тези бюра са електрически задвижвани и позволяват работа в изправено положение.

Те са най-доброто решение срещу нездравословното продължително заседяване, което се смята за „пушенето на 21 век“ и се е превърнало в пандемия. Продуктът ни се конкурира с най-добрите световни марки.
Амбициозният екип.

Екипът ни има за цел да разпространи идеята за здравословно офис място и да предложи перфектното решение за това. Основно предизвикателсто е неинформираността на българина по тази тема. Нашата цел е да променим тази ситуация. Гордеем се с нашия млад, но висококвалифициран персонал, който изцяло е отдаден на мисията на фирмата и затова нямаме текучество.

Дейността ни е главно навън. Над 90% работим на въшни пазари, и то под собствена марка, не на ишлеме. Досега компанията не е участвала за финансиране по европроекти поради тривиалната причина, че към момента няма европрограма, която да субсидира нейния предмет на дейност.

СЛЕД 5 ГОДИНИ...

2021 година е! „Веспа ВП” ЕООД се е разрастнала, увеличила е своя капацитет и производствен ресурс. Фирмата продължава да набляга на човешкия ресурс като най-важен фактор и е наела още служители.

Провела е многобройни обучения за развиване на уменията на персонала.
Наблегнала е на развойната дейност. Внедрила е нови продукти и е подобрила старите, защото конкурентноспособността е много важно качество на фирмата. Увеличила е значително броя на доволните си клиенти и е намалила почти до нула броя на недоволните.

В рециклирането на пластмаса фирмата задържа водещите си позиции и завладява нови територии. Рециклирането е останало значимо и дори е придобило допълнителна важност за опазването на околната среда, което е още по-голямо предизвикателство пред света, отколкото преди 5 години. Все пак от опазването на околната среда зависи бъдещето „утре“ не само на България и Европа, но и на света. За него сме отговорни всички, и то още днес.

Надяваме се след 5 години „Веспа ВП” да е завладяла новия пазар за ергономични бюра UberDesk и да е водещата европейска фирма за ергономични офис решения. Успяла е да помогне на хиляди българи и европейци да подобрят качеството си на живот и да решат здравословните си проблеми, свързани с продължителното заседяване.

Ергономичните бюра са се превърнали от никому неизвестни в задължително присъстващи във всеки офис, а „Веспа ВП” предлага най-качествените и достъпните. „Убер бюро“ е станало нарицателно за този вид бюра.

Фирмата не е изневерила на принципите си да създава отлични условия на работното място, да отговаря и на най-претенциозните изисквания на клиентите, да търси нови хоризонти и полета за изява. И най-вече да помага за развитието на българската икономика.


Организатор