Норте еоод

Произвежда първите в България 100% биоразградими четки за зъби

Създадената преди малко повече от година софийска фирма „Норте“ изненада пазара с първите биоразградими бамбукови четки за зъби, произведени в България. От средата на 2015 г. те се продават в магазини из цялата страна под бранда „Нордикс”. А днес вече се разпространяват и във Франция, Испания и Гърция.

Семейната фирма се ръководи от архитект Светла Тумангелова. Тя и синът й Атанас Арсов са от хората, които наричаме еко - обичат и пазят природата, пазаруват биопродукти, ценят средата, в която живеят. Затова са стигнали и до идеята за четка, която не замърсява с пластмасовата си дръжка околната среда.

Всички материали, използвани за изработката на четките на „Норте“, са биоразградими. Дръжката е от 100% бамбук, който има регенеративни свойства и на практика не се стига до изсичане на гори.

Този вид бамбук не се яде от застрашените панди. Той идва от Малайзия, където се произвеждат корпусът и влакната. В България те се обработват допълнително, за да се постигне водонепромокаемост на четката и да се защити продуктът от бактерии и плесени при ежедневна употреба.

Опаковката е 100% рециклиран картон и е напълно разградима. Цената на четката варира от 4,50 до 5 лв. в зависимост от надценката на отделните търговци.

Фирмата предлага четки в различни цветове, прави и четки за деца. Всяка партида се проверява от Столичната районна здравна инспекция, която издава протокол, че стоката е безопасна.

През изминалата година от съществуването създателите на фирмата непрекъснато усъвършенстват дизайна, транспортните опаковки, логистиката. Разширяват градовете за продажба и вече изнасят извън България. Участват в изложения на биопродукти. Рекламират в социалните мрежи.

ГОЛЕМИ СМЕ, ЗАЩОТО ...

Продуктите, които предлагаме, са първите 100% биоразградими екологични четки за зъби в България. Изработени са от изцяло от материали, които се рециклират, и са абсолютна алтернатива на традиционните пластмасови четки за зъби. Корпусът на четката е от специален анти-микробен сорт бамбук, а влакната са изработени от висококачествен рециклиран найлон.

Според нас бизнесът е голям, защото продуктът е универсален, подходящ е за всички в семейството, носи духа на модерното време, в което живеем, и е с атрактивен дизайн и цена.

Навсякъде, където сме презентирали продуктите ни, сме срещали само усмивки и всички харесват четките „Нордикс”.

На българския пазар сме активно от средата на 2015 година, а вече продаваме в точки из цялата страна. Имаме разпространение и във Франция, Испания, Гърция, надяваме се скоро да започнем износ в Русия.

Международният пазар за био- и екопродукти е огромен и тепърва ще се развива, а нашите продукти са прекрасно попълнение към портфолиото на всички, които искат да са истински "БИО"

СЛЕД 5 ГОДИНИ ...

Представяме си нашия бизнес насочен предимно извън пределите на България. Едни от най-големите пазари за екологични и биоразградими стоки са скандинавските страни и Прибалтика. Точно там искаме да съсредоточим усилията и маркетинга си.

Имайки предвид, че фирмата е изцяло българска, искаме да популяризиме още повече идеята, че всяка малка крачка в ежедневието ни води до положителна промяна за целия свят.

Ще участваме в най-различни изложения и активности, които да възпитават у най-малките идеите за природосъобразен начин на живот.
Представяме си как разшираваме гамата на предлаганите от нас изделия с още екологични продукти, които да са запомнящи се и да носят същия авантюристичен дух като четките ни.


Организатор